Търсят се амбициозни дами за шефове на държавни агенции

Търсят се амбициозни дами за шефове на държавни агенции
Снимка: www.videoclip.bg
A A+ A++ A

Служебният кабинет дойде, за да организира изборите и да успокои положението след политическата криза, настъпила след управлението на кабинета „Орешарски”. Новата власт започна уволнения с разумния аргумент, че отстраняват кадри, спуснати по партийна повеля, а не заради техните компетенции. Паралелно започна и назначения, които обезсмислиха всичко градивно, направено от тях до момента.

Премиерът Георги Близнашки назначи Ива Йорданова, която живее с лидера на СДС Божидар Лукарски, за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Той оправда назначението си с думите, че това е „една млада амбициозна жена, която се бори за признание“. Според него, няма нищо лошо в нейното участие в популярно телевизионно шоу, защото тя е показала едни способности, които направили много приятно впечатление /танц на пилон в „Шоуто на Слави”/.

Изглежда че г-н Близнашки не разбира, че възмущенето на малкото гласували българи не е от това, че Йорданова е танцувала на пилон, нито че е амбициозна. Не е проблем и че живее с човек, който е оставил жена си и двете си деца и публично обяви, че няма търпение да се разведе, за да й падне на колене. Позорното е, че е в тежък конфликт на интереси. Ива Йорданова живее с човек, който бе избран за депутат /както и останалите в РБ/, защото предложиха нов морал. Основна точка в програмата на Реформаторите бе именно реформа в администрацията. Това означава, че служителите трябва да се назначават с конкурси. Там обаче не е уточнено, че конкурсите не се отнасят за близки до властта „амбицозни дами”.

Дори Ива Йорданова да беше най-големият специалист в областта, назначението й меко казано е неприемливо, ако управляващите искат да върнат доверието в институциите. А подобни случаи постигат точно обратния ефект.

Случаят „Ива Йорданова” много напомня историята на Мария Дивизиева, половинката на бившия министър на културата Петър Стоянович. Дивизиева бе назначена за началник на кабинета на премиера Орешарски при положение, че беше в напреднала бременност.

Явно у нас е пълно с незаменими кадри, което е една от основните причини да не чакаме и да не дочакаме никава промяна. 

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Гледна точка
Последно от Гледна точка

Всички новини от Гледна точка »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"