Пазят в тайна „конкретните предложения“ на Анан и „отговора“ на Асад

Пазят в тайна „конкретните предложения“ на Анан и „отговора“ на Асад
Кофи Анан се среща с членове на висшето сирийско духовенство при посещението си в Сирия в неделя, когато проведе разговори с президента Башар Асад. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Сирийският президент Башар Асад е изпратил „отговор“ на „конкретните предложения“ на пратеника на ООН и Арабската лига Кофи Анан.

„Специалният пратеник за Сирия Кофи Анан получи отговора на сирийските власти“, се съобщава в комюнике на ООН, цитирано от БГНЕС.

Какъв е отговорът, чрез който международната общност се надява да се сложи край на кръвопролитната криза в Сирия, не се съобщава, също както не стана ясно и какви са били „конкретните предложения“ на Кофи Анан.

„Предвид тежката и трагична ситуация на място всички трябва да разберат, че времето притиска“, се посочва многозначително в съобщението на ООН.

„Както каза г-н Анан при посещението си в региона, не можем да позволим кризата да продължи дълго“, се допълва в комюникето. След разговорите с Башар Асад в Дамаск в неделя Кофи Анан уточни, че те са били насочени към необходимостта от „незабавно прекратяване на насилието и убийствата, за достъп на хуманитарните организации и за диалог“.

Междувременно беше съобщено, че италианското правителство е решило да затвори посолството си в Дамаск като протест срещу „неприемливото насилие“, извършвано от сирийския режим, и е репатрирало част от служителите на дипломатическата мисия.

#Сирия #Башар Асад #Кофи Анан #ООН #Арабската лига

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници