Новата жена на Лукарски назначена за зам.-председател на Агенцията за българите в чужбина

Новата жена на Лукарски назначена за зам.-председател на Агенцията за българите в чужбина
Ива Йорданова Снимка: pressadaily.bg
A A+ A++ A

Със заповед на премиера Ива Йорданова е назначена за заместник-председател на Държавната агенция за българите в чужбина. Досега Йорданова бе съветник в политическия кабинет на вицепремиера Илияна Цанова. Името й нашумя, когато лидерът на СДС Божидар Лукарски обяви публично, че е напуснал съпругата си и живее заедно с Ива Йорданова.

Йорданова беше ръководител на екипа, реализирал платформа за комуникация с българите в чужбина чрез социалните мрежи, която стартира в навечерието на парламентарните избори.

Ива Йорданова е бакалавър по Бизнес администрация, специалност Международен бизнес, от колежа „Бъркли” в САЩ – 2009 г. Има магистърска степен по Национална сигурност от Военна академия „Г. С. Раковски”. Работила е в като специалист по управление на бизнес-процеси. Стажувала е в отдел „Публична информация” на ООН в Ню Йорк.

"Назначаването на Ива Йорданова е свързано с необходимостта в кратки срокове да се организира работата на агенцията и да се съдейства на проверяващите органи, след като вчера беше освободен досегашният и.д. председател, а в институцията влязоха инспектори от дирекция „Главен инспекторат“ на Министерски съвет", е основният мотив за назначението й. 

На 15 октомври бе съобщено, че със заповед на премиера Георги Близнашки е освободен и.д. председателят на Държавната агенция за българите в чужбина Йордан Янев.

В доклада с мотивите за освобождаването му се посочват сигналите за нередности, свързани с неспазване на изискванията на Закона за българското гражданство и Закона за българите, живеещи извън България, както и занижен контрол от ръководството на агенцията.

Посочва се, също че това ръководство не е успяло да гарантира прозрачност на работата и обективност на процедурите за издаване на удостоверения за български произход.

 

 

 

 

#Йорданова #Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"