Мира Радева: Объркана съм от поведението на реформаторите

Мира Радева: Объркана съм от поведението на реформаторите
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Объркана съм. Като цяло съм доста скептична по отношение на поведението на Реформаторския блок. Тези хора ме притесняват. Започнаха да поставят едни условия, които ми се струват неестествени. Разочаровах се и от отношението към Меглена Кунева. Те стъпиха на криво още с европейските избори. Не беше коректно да си мерят силите помежду си, защото бяха формация, която все още не беше истински създадена“, заяви в коментар за novinite.bg социологът Мира Радева.

По думите й, проблемът сега не е в това, че има противоборство, но то е показателно, защото според нея очевидно всяко решение при реформаторите е предпоследно. „Говори се твърде общо. Да се проведат осем часа преговори и едните да казват, че нищо не са постигнали, а другите да казват, че са постигнали много, е странно“, допълни социологът.

„Пресконференциите с БСП и ДПС демонстрираха ясни констатации и послания. Неяснотите сега, /след преговорите с реформаторите/ се дължат на вътрешна неяснота в самия Реформаторски блок. Не се излъчват ясни послания към ГЕРБ и към публиката. Най-вероятно се поставят условия, относно участието на Патриотичния фронт“, смята Радева.

По думите й, без да се промени избирателната система, едни нови избори биха били още по-тежък удар по самочувствието ни и като общество, и като избиратели.

„Политическата ни система е тежко катастрофирала и никой не е доволен от резултатите от изборите. Хората искат нови правила на политическото представителство. На тези избори пропорционалната система показа най-тежките си недъзи и сега това го виждаме като резултат – трудностите при съставянето на кабинет“, отбеляза Мира Радева.

#послания #Кабинет #избори #Реформаторите #ГЕРБ #Мира Радева #Преговори ГЕРБ - РБ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"