ББ прие извинение от Цонев, няма да го съди

ББ прие извинение от Цонев, няма да го съди
A A+ A++ A

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов няма да съди депутата от ДПС Йордан Цонев за обидните думи, произнесени по негов адрес от парламентарната трибуна. Искът му за клевета е оттеглен, съобщиха от Софийски градски съд.

Борисов заведе граждански иск за 50 000 лева срещу Цонев, след като от трибуната на Народното събрание преди година бе наречен "мутра" и "основател на СИК".

В хода на инициираните от ГЕРБ консултации обаче съдебният иск е оттеглен след писмено извинение от депутата. Извинението е получено на 30 септември, уточняват от пресцентъра на ГЕРБ.

В писменото си извинение Йордан Цонев заявява: „Обидното отнасяне между представители на политически партии, активно ангажирани в управлението на страната, е напълно неприемливо и се извинявам както на Вас, така и на всекиго от ПП ГЕРБ, когото волно или неволно съм обидил, повлиян от моментна ситуация“.

ПП ГЕРБ и председателят на партията Бойко Борисов приемат извиненията на Йордан Цонев в името на добрия и конструктивен политически тон, който партията се опитва да наложи, отбелязват от пресцентъра на ГЕРБ.

#Бойко Борисов #Йордан Цонев #извинение #мутра #СИК

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"