Гришо с труден старт на турнира в Стокхолм

Гришо с труден старт на турнира в Стокхолм
Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Родната гордост в тениса Григор Димитров не изигра най-добрия си мач, но все пак се класира за 1/4-финалите на турнира в Стокхолм. Българската звезда в тениса спечели титлата в шведската столица миналия сезон. Първата стъпка към нова купа бе победата 7:5, 7:6 (7:4) срещу руснака Теймураз Габашвили.

Първият сет започна с доминация на Гришо и след само 6 изиграни гейма Димитров водеше с 5-1. Последва спад в играта на световния №10 и Габашвили върна двата пробива пасив. Българинът не позволи на негативните емоции да го завладеят и взе своето, печелейки частта със 7-5 гейма.

Вторият сет започна равностойно като и двамата взимаха подаванията си. При 3-2 Григор реализира пробив, но той беше моментално върнат от руснака. Стигна се до тайбрек, в който нервите на Димитров се оказаха по-здрави. Българинът спечели решителния 13-и гейм със 7-4 точки след спиращ дъха минаващ удар.

На четвъртфинала Григор очаква победителя от срещата между Жереми Шарди и Джак Сок. Следващият мач на българина ще се изиграе в петък.

#Григор Димитров #Гришо #Стокхолм

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"