Глобиха "Близу" с над 887 хил. лв. за нелоялна конкуренция

Глобиха "Близу" с над 887 хил. лв. за нелоялна конкуренция
Снимка: БГНЕС, архив
A A+ A++ A

Нелоялна конкуренция е причината Комисията за защита на конкуренцията да наложи имуществена санкция на „Близу Медиа енд Броудбенд” ЕАД в размер на 887 260 лв. (1 % от нетните приходи от продажби на дружеството за 2013 г.).

Подаден е сигнал от потребител за предлаганата от „Близу” в края на 2012 г. пакетна услуга (телевизия и интернет) заедно с бонус пакет спортни програми „HD Super Sport“ (5 спортни и 2 други програми) с промоционални цени за срока на договора (12/18-месечен), след което е образувано производство.

Комисията установява, че по-малко от 6 месеца след предлагането на промоционалната услуга повечето спортни канали в бонус пакета “HD Супер Спорт“ са спрени, а потребителите не са информирани за това.

В същото време през май 2013 г. „Близу”започва да предлага нов пакет „HD Селект“ със същите спортни програми срещу допълнително заплащане. По този начин клиентите на „Близу”, които са привлечени от предложението да ползват пакета “HD Супер Спорт“ безплатно, трябва да заплатят допълнително, за да продължат да гледат същите спортни канали в пакета „HD Селект“.

„Това противоречи на добросъвестната търговска практика, уврежда интересите на конкурентите на Близу и на самите потребители”, категорични са от КЗК.

#Близу #КЗК #Комисия за защита на потребителите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »