Г-н Фейсбук купи част от Хаваите за 100 млн. долара

Г-н Фейсбук купи част от Хаваите за 100 млн. долара
Тук ще бъде новият дом на Марк Зукърбърг
A A+ A++ A

Създателят на Фейсбук е похарчил над 100 млн. долара за имот от около 2800 дка на четвъртия по големина хавайски остров Кауаи.

30-годишният Марк Зукърбърг, един от най-богатите хора в света със състояние от 33 млрд. долара, възнамерявал да си вдигне там частно убежище, пише "Форбс". В имота влизат прекрасен плаж и бивша плантация за захарна тръстика.

Според хавайските закони обаче

достъпът до крайбрежието ще трябва да остане свободен

тъй като местните закони не разрешават приватизация на плажна ивица.

Зукърбърг е вторият милиардер от Силициевата долина, който купува част от Хаваите. През 2013 г. Лари Елисън, президентът на Oracle , купи за 600 млн. долара Ланаи, шестият по големина остров.

През 2010 г. нае скромен имот близо до главната квартира на Фейсбук, за да почива там след 16-часов работен ден. През следващата година похарчи 7 млн. долара за обновяване на резиденция в Пало Алто, която беше скромна в сравнение с домовете на други милиардери в района. Впоследствие, Марк Зукърбърг купи срещу 30 млн. долара четири къщи с имоти около своята, за да предотврати продажбата им на непознати хора, защото дилър на недвижими имоти ги рекламираше "намиращи се в съседство с Марк Зукърбърг".

Междувременно, става ясно, че основателят на най-голямата социална мрежа и съпругата му Присила Чан са

отпуснали 25 млн. долара за борба с вируса ебола

"Трябва да овладеем разпространението на болестта в най-близко време, каза Марк. В противен случай, вирусът може да предизвика дълбока глобална криза в здравеопазването, с която ще трябва да се борим в продължение на десетилетия, като с вируса на СПИН или полиомиелитът".

По думите му с въпросния бюджет ще могат възможно най-скоро за да се засили работата на експертите, насочена към предотвратяване на епидемията.

#хавайски #остров #имот #Марк Зукърбърг #Фейсбук #ебола

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"