Туристическият бранш иска свое министерство

Туристическият бранш иска свое министерство
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Туристическият бранш очаква новото правителство да обособи Министерство на туризма, защото това би спомогнало за създаването на работни места“, каза Румен Драганов, председател на Института за анализи и оценки в туризма. Стана ясно, че през последните 25 години се наблюдава отказ на държавата да управлява своята собственост.

„Бяхме свидетели как туристически атракции в Арбанаси бяха загубени в съда от Министерството на регионалното развитие, което се оказа, че в продължение на 25 години никога не е знаело, че е собственик на изключителните храмове – Св. Георги, Св. Димитър, Св. Атанасий“, отбеляза Драганов.

По думите му, липсата на отношение на държавата към нейната собственост нанася щети на българското общество, като не създава работни места и не подобрява местните икономики чрез своята собственост. „Държавата разчита единствено на инвеститорите в туризма – хотелиери и ресторантьори“, каза още Румен Драганов.

Според него, липсата на добра реклама накърнява интересите на българския туризъм, а от друга страна парите за реклама често се харчат неправилно. Като примери той посочи проекта за лого на България и стратегията за развитие на туризма.

#Румен Драганов #Св. Георги #Св. Димитър #Св. Атанасий #туризъм #министерство

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Туризъм
Последно от Туризъм

Всички новини от Туризъм »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"