Честит празник на авиацията и на военновъздушните сили!

Честит празник на авиацията и на военновъздушните сили!
A A+ A++ A

Празникът на авиацията и на Военновъздушните сили (ВВС) ще бъде отбелязан днес с тържествени ритуали, съобщиха от пресцентъра на Министерство на отбраната (МО).

Честването в столицата започва с почитане на паметта на българските летци, загинали във войните и при изпълнение на служебния си дълг в мирно време. Ще бъдат поднесени венци и цветя пред Паметника на летеца на площад „Народно събрание“, в Алеята на летците на Централните софийски гробища и пред Паметника на летците от 6-и изтребителен полк в квартал „Иван Вазов“.

Тържествена церемония с участието на представителни подразделения от ВВС започва в 10:00 ч. на площад „Авиационен” (4-ти километър). Пред Монумента на авиацията и българските ВВС ще бъдат връчени награди на военнослужещи и цивилни служители, отличили се с висок професионализъм при изпълнение на задачите.

По повод празника командирът на ВВС генерал-майор Румен Радев ще награди и ветерани от авиацията. По-късно същия ден командирът на ВВС ще има среща с военнослужещи и ветерани от ВВС, слушатели от Военна академия „Раковски” и студенти от висши учебни заведения.

#авиация #ВВС #военновъздушните сили #Военновъздушни сили #отбрана #Министерство на отбраната #МО

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай