EVN разруши 120-метров комин (снимки)

EVN разруши 120-метров комин (снимки)
A A+ A++ A

EVN разруши 120-метров комин на територията на отоплителна централа (ОЦ) "Юг", намираща се в Южна индустриална зона в Пловдив.

Разрушаването не недействащото от три години съоръжение е част от програмата на дружеството за модернизация на производствените съоръжения и спазването на съвременните екологични норми.

Планът по събарянето е бил  съгласуван с институциите, включително с органите на МВР и община Пловдив.

Финалният етап включва транспортиране на строителните отпадъци до лицензирано депо, възстановяване на района на площадката, запълване, трамбоване, подравняване и почистване до условна кота терен. Като част от процедурата и мерките за безопасност е изградена специална защита от щитове, оградна мрежа, гуменотранспортни ленти, полиетиленово платно и бали със слама. Допълнително, в зоната на събаряне на комина е насипан пясък.

Коминът е изграден в периода 1978-1980 г. в центъра на терена на ОЦ "Юг". Служил е за отвеждане на димните газове на 3 броя водогрейни и 2 броя парни котли в атмосферата. Като част от подготовката по събарянето EVN е изчистила 60 тона пепел, натрупана през годините в конуса на комина от изгаряне на мазут.

На мястото на комина дружеството предвижда изграждането на заместваща модерна мощност за производство на гореща вода с номинална топлинна мощност от 30 до 40 мегавата. 

 

 

 

#EVN #комин #топлофикация #Пловдив

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Бизнес
Последно от Бизнес

Всички новини от Бизнес »