Медиците в Либерия на протест заради ебола-заплахата

Медиците в Либерия на протест заради ебола-заплахата
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Лошите условия на труд, липсата на компенсации и на защитна екипировка от вируса ебола са причините, които доведоха хиляди медици в Либерия до стачка. 

Протестът на здравните работници в западноафриканската държава може да попречи на усилията на страната да спре разпространението на смъртоносния вирус ебола и може да остави стотици пациенти без медицинска грижа, съобщи "Ройтерс". Здравните работници в Либерия заплашиха да изоставят стотиците пациенти в отделенията за лечение на ебола, клиниките и болниците, ако исканията им за по-добри условия на труд, защитна екипировка и материални поощрения не бъдат изпълнени.

Според плановете стачката следва да започне в полунощ в понеделник. Среща на 10 октомври за разрешаване на проблемите на либерийските медици приключи без резултат, като правителството отказа да изпълни поставените искания. 

Здравните работници в Либерия се оплакват, че продължават да работят без основно предпазно облекло и не получават адекватни компенсации, като междувременно много от тях са се заразили и са починали от болестта.

Припомняме, че смъртоносният вирус причини смъртта на над 4000 души, включително 233-ма медици, сред които 95 от Либерия и също толкова от Сиера Леоне, според Световната здравна организация.

#ебола #Либерия #медици

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"