Кражба на кабел оставя "Младост" без ток

Кражба на кабел оставя "Младост" без ток
A A+ A++ A

Кражба на кабел от колектор в столичния квартал "Младост" е предизвикала авария на съоръжения на ЧЕЗ късно в петък вечер - около 23 ч. на 10 октомври, съобщиха от електроразпределителното дружество, което доставя ток на абонатите в Западна България.

Проверка на аварийна група на компанията е установила липсата на 250 метра от меден кабел 10 kV. Наглото посегателство нарушава нормалната схема на електрозахранване в квартала и съществува риск при евентуално авариране на друг кабел да останат абонати без ток.

"Ще възстановим щетите по най-бързия възможен начин и се надявам, че ще спестим евентуални неудобства на клиентите. Важно е да се знае, че при подобни кражби щетите са не само финансови. Посегателствата ощетяват стотици клиенти - те остават без електричество или страдат от резки промени в напрежението, които могат да повредят уредите им", обясни Виктор Станчев, директор "Експлоатация и поддържане" в "ЧЕЗ Разпределение България". По думите му институциите и бизнесът не могат да работят нормално. "Има и случаи, в които кражбите излагат на риск живота и здравето, както за извършителите, така и за нашите служители или трети лица", каза още Станчев.

За първите 5 месеца на годината кражби и посегателства по мрежата са причинили 159 прекъсвания на електрозахранването, в резултат на които са били засегнати близо 100 хил. клиенти от различни населени места. От стъпването на ЧЕЗ в България през 2005 г. до 2013 г. щетите от посегателства върху съоръжения на компанията възлизат на 44 млн. лв., сочи справката на дружеството.

#Младост #електричество #ток #Виктор Станчев #ЧЕЗ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"