Джихадистите убиха публично иракски оператор

Джихадистите убиха публично иракски оператор
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Ирак поиска спешна военна помощ за западната провинция Анбар, заради притеснения, че районът може да бъде превзет от бунтовниците до дни. В същото време, групировката Ислямска държава уби иракски журналист, брат му и още двама цивилни в село северно от Багдад.

Джихадистите убили публично 37-годишния оператор, който работел за местна телевизия. Според организацията "Репортери без граници" журналистът, баща на три деца, бил отвлечен на 7 септември заедно с брат си. Семейството предполага, че журналистът е бил обвинен, че работи за иракското правителство.

Белият дом заяви, че Турция трябва спешно да се включи в борбата срещу Ислямска държава. Европейският съюз призова за международно сътрудничество в борбата срещу ислямистите, след като бойци на групировката превзеха централата на кюрдските сили в сирийския град Кобане.

Турските кюрди наблюдават битката от границата. Тези, които са останали от сирийска страна живеят във война - без храна, вода и канализация. Не събират смелост да преминат в Турция, защото там ще бъдат бездомници.

Военните сили на южната ни съседка следят за движението на хора по границата и не ги допускат да преминат в страната.

Докато напрежението на границата между Турция и Сирия продължава да расте, не спират и дипломатическите и военни усилия на международната общност за овладяване на ситуацията. Над 20 военни ръководители на коалицията за борба с Ислямска държава ще заседават във вторник във Вашингтон.

#ислямска държава #Турция #Ирак #Сирия #Кобане

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"