Готов е екипът на БСП за преговори с ГЕРБ

Готов е екипът на БСП за преговори с ГЕРБ
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Янаки Стоилов, Атанас Мерджанов и Захари Георгиев от БСП ще преговарят с Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова от ГЕРБ. „БСП няма да участва персонално в кабинет на ГЕРБ“, категорични са от БСП, Това не значи, че ще откажем всякакво обсъждане на ситуацията, свързана със състоянието на страната, икономиката, финансовата система. Това е процес, за който сме декларирали активно участие по време на консултациите, заяви Атанас Мерджанов.

Ръководител на групата на БСП за консултации с ГЕРБ е Янаки Стоилов, уточни говорителят на Изпълнителното бюро на БСП Атанас Мерджанов. Консултациите с ГЕРБ ще се проведат в понеделник от 10.00 часа в сградата на парламента. Мандатът на тази група преди всичко ще бъде подчертаване на загриженост за състоянието и проблемната ситуация, пред която се намира бъдещето НС.

Според Мерджанов, вотът на избирателите не дава основание на БСП да поемат преки управленски ангажименти. „Преди всичко за нас е важно да чуем мнението и визията на представителите на ГЕРБ и как те виждат структурирането на парламентарното мнозинство, структурирането и излъчването на правителство“, заяви говорителят на ИБ на БСП, Мерджанов. Той добави, че именно на тази база ще бъдат политиките, които ще бъдат обсъждани.

#Янаки Стоилов #Атанас Мерджанов #Захари Георгиев #БСП #ГЕРБ #Цецка Цачева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"