Опозицията иска комисия за цените на лекарствата

Опозицията иска комисия за цените на лекарствата
Опозицията настоява да се провери ценообразуването на лекарствата, заплащани с публични средства, довели до сериозно ощетяване на държавния бюджет. Снимка: „Монитор“
A A+ A++ A

БСП, ДПС и „Синята коалиция“ са внесли в парламента предложение за създаване на временна комисия, която да разследва ценообразуването на лекарствени продукти.

Опозицията настоява да се провери ценообразуването на лекарствата, заплащани с публични средства, довели до сериозно ощетяване на държавния бюджет и облагодетелстване на корпоративни интереси, предаде Дарик радио.

В мотивите се посочва, че през последните месеци обществото е скандализирано от данните за сериозно разминаване на цените на лекарствата в България и в съседните страни.

Целият този хаос, предизвикан от действията и бездействията на управляващите, показа липсата на каквато и да е идея за Национална лекарствена политика в интерес на хората, посочват от опозицията.

В мотивите е записано още, че се създава впечатление за целенасочено обслужване и облагодетелстване на корпоративни интереси за сметка на обществените.

#България #бюджет #ценообразуване #лекарства #временна комисия #„Синята коалиция“ #ДПС #БСП

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »