Сирия минира пътищата за бягство към Турция

Сирия минира пътищата за бягство към Турция
Местни жители посочват, че мините по границата вече са довели до цивилни жертви. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Сирийското правителство минира пътищата, които се използват от бежанците, за да се спасят от насилието на територията на Турция.

Базираната в Ню Йорк правозащитна организация „Хюман Райтс Уоч” съобщи, че мините са били поставени през последните няколко седмици.

Организацията уточнява, че нейният доклад се базира на съобщенията на очевидци, както и на сирийски граждани, които са участвали в обезвреждането им. Местни жители посочват, че мините по границата вече са довели до цивилни жертви, пише британският „Ивнинг стандарт”.

Тези новини идват на фона на изказването на руски официален представител, че Москва не вижда причина да ограничава военното си сътрудничество с Дамаск, независимо от призивите на Запада да спре да въоръжава режима на президента Башар Асад.

Заместник-министърът на отбраната Анатолий Антонов посочи, че Русия ще продължи да изпълнява действащите договори за доставка на оръжие в Сирия.

#Сирия #Турция #Хюман Райтс Уоч #Ню Йорк #бежанци #мини #Москва #Дамаск #Русия #оръжие #Башар Асад #Анатолий Антонов #Запада

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"