Трайков отнема концесията на „ГОРУБСО–Мадан“

Трайков отнема концесията на „ГОРУБСО–Мадан“
Изпълнителният директор на „Интертръст холдинг“ Роберто Младенов се беше ангажирал пред Трайков (с черното палто) до понеделник да изплати 700 000 лв. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма предприема действия по отнемане на концесията на „ГОРУБСО–Мадан“, съобщи министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков.

„Дори когато един човек няма пари, може да запази думата си. Очевидно собственикът не умее да води коректен диалог. Не получихме нито график за заплатите, нито бяха платени частично в понеделник. Държавата ще търси друг изход за мината и тръгваме към отнемане на концесията“, заяви Трайков в Катар, съобщиха от енергийното ведомство (МИЕТ).

Министърът допълни, че „в тази индустрия се печели добре не само когато се експлоатират подземни богатства и труда на хората, а и когато има добър мениджмънт“.

Министерството на икономиката, енергетиката и туризма предприема действия по отнемане на концесията на „ГОРУБСО–Мадан“. Според концесионния договор при системно нарушаване на условията за осъществяване на концесията и системно нарушаване на условията по договора концедентът има право да прекрати концесионния договор с едномесечно писмено предизвестие.

От Главна инспекция по труда са констатирали по надлежния ред системно нарушаване на условията по изпълнение на концесионния договор, което не е отстранено в указания срок.

Поради това МИЕТ предприема действия по отнемане на концесията на „ГОРУБСО–Мадан“ за добив от находищата „Крушев дол“ и „Петровица“.

Във вторник президентът на КНСБ Пламен Димитров заяви, че синдикалната организация застава на 100% зад исканията на миньорите в „ГОРУБСО–Мадан“ и на металурзите в ОЦК – Кърджали.

#ОЦК – Кърджали #металурзи #миньори #КНСБ #Пламен Димитров #Главна инспекция по труда #Катар #концесия #заплати #министър на икономиката #Трайчо Трайков #„ГОРУБСО–Мадан“ #МИЕТ #енергетиката и туризма #Министерството на икономиката

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"