"Ислямска държава" вече завладя над една трета от Кобани

"Ислямска държава" вече завладя над една трета от Кобани
Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

„Ислямска държава" е завладяла повече от една трета от сирийския граничен град Кобани, въпреки водените от САЩ въздушни удари срещу тях в и около града. Това съобщава групата за мониторинг, цитирана от „Ройтерс".

Те са се преместили в две области в сряда по време на триседмичната битка, която кюрдските защитници казват, че ще приключи с клане и ако спечелят бунтовниците ще имат гарнизон на турската граница.

Сирийската обсерватория за човешките права, която наблюдава гражданската война в страната, заяви, че сблъсъците продължават и в четвъртък сутрин, като силите на „Ислямска държава" продължават да напредват.

„ИД контролира повече от една трета от Кобани. Всички източни райони, малки части от североизток и зона на югоизток", заяви директорът на обсерваторията Рами Абдел Рахман.

Експлозия е била чута в четвъртък в западната част на града, който е основно с кюрдско население. Гъст черен дим се вижда от турската граница на няколко километра. В обсадения град се чуват звуци от прелитащи самолети и спорадична стрелба.

#Кобани #ислямска държава #САЩ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници