Откриха хероин за 50 млн. евро в Германия

Откриха хероин за 50 млн. евро в Германия
Снимка: Агенция Митници
A A+ A++ A

Германската полиция залови в гр. Есен 330 кг. хероин на стойност около 50 млн. евро, което е най-голямото количество от тази дрога, разкривано при специална акция досега, съобщава в. "Билд".

Смъртоносният товар бил открит в ирански тир, натоварен с кашони, на които пишело, че се превозват буркани с краставички. Екип от репортери на вестника е участвал в акцията на криминалната полиция.

Дрогата е била укрита в товар от 23 т. Проверяващите открили пратката, използвайки специална техника. Полицията имала притеснения, че бандата, на която принадлежи дрогата, може да се опита със сила да си върне пратката поради огромната й стойност.

В продължение на месеци криминалната полиция следяла дейността на действаща в международен план сирийско-иракска престъпна група. Разследваните във връзка със заловената пратка вероятно са прекарвали в продължение на години големи количества хероин с крайна цел незаконния пазар в Западна Европа. От публикацията става ясно, че през септември са били арестувани двама братя от сирийски произход на възраст 30 и 35 г.

 

#полиция #екип #залови #дрога #кашони #Западна Европа #хероин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници