Покуратурата пое случая с Анна-Мария, граждани се вдигат на протест

Покуратурата пое случая с Анна-Мария, граждани се вдигат на протест
Заместник-районният прокурор на София Стефан Милев, снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Районната прокуратура образува наказателно производство срещу неизвестен извършител по случая с 13-годишното момиче в Четвърто помощно училище. Определен е наблюдаващ прокурор, който се е запознал с материалите по преписката.

"Тази сутрин колегите от Шесто районно полицейско управление докладваха материалите от образуваната при тях преписка от извършената в рамките на няколко дни проверка по жалба на майката на пострадалото момиче", каза говорителят на Районната прокуратура и заместник-районен прокурор на София Стефан Милев.

По думите му

данните от полицейската проверка по никакъв начин не са категорични и безспорни

и на този етап няма изобщо еднопосочни и безспорни данни, че такива блудствени действия са били осъществени. Въпреки това, наблюдаващият прокурор е взел решение да пристъпи към образуване на наказателно производство, за да може да се извършат всички действия по разследването, чрез които да се съберат валидни доказателства.

По-добре е да се пристъпи прибързано към образуване на наказателно производство, за да се назначат важни експертизи, отколкото да бъде забавен този момент чрез една продължителна проверка, чиито резултат не е ясен, добави говорителят на Районната прокуратура.

Тепърва предстои да се назначават съдебно-медицински, технически експертизи на видеокамери, психиатрични, психологични, сексологични експертизи, както и трябва да се извърши освидетелстване на това момиче.

Вече няколкостотин души се обявиха в подкрепа на родителите на детето във Фейсбук.

На 10 октомври те ще излязат на протест

срещу опитите за протекционизъм от страна на МОН към директора и служителите на Четвърто помощно училище. Те настояват за реално разследване на случая с тормоза на Ана-Мария.

Случаят с 13-годишното момиче нашумя, когато майка й Радосвета Симеонова съобщи в социалната мрежа, че има подозрения за сексуално насилие над детето й в Четвърто помощно училище в столицата. На 19 септември тя взела Ана-Мария от училище и установила, че спортният сутиен на дъщеря й липсва. Никой от училището не й дава отговор какво може да се е случило с дрехата и защо липсва тя.

"Междувременно дъщеря ни не иска да излиза от вкъщи, влиза с писъци в банята, започна да проявява странности, които никога преди не е показвала. Не сме я пускали на училище от тогава... Страшното дойде на 27 септември....при влизане в банята

Анна-Мария започна да крещи да не давам на чичкото да я пипа

че ще слуша. Бях в шок, бавно започнах да говоря и да питам къде я е пипал. Тя не ме слушаше и в един момент ми посочи гърдите си, започна да се тресе и да плаче.....Ужас. На следващата вечер след дълги уговорки, пак влезнахме в банята с Анна-Мария. Този път тя ме помоли да я пазя и да не давам на "учителя" да я пипа, и посочи долу....Започна да крещи, че няма да го ядосва и ще си обуе гащите.....чичкото и казал че ще я боли.....после и казал да си обуе гащите....", разказа ужасената майка.

На 29 септември тя е отишла в училището да пусне жалба, при което директорката й е заявила, че никой няма да повярва на дете аутист. Родителите пускат жалба до МОН, до МВР, ДАЗПД и до Районната прокуратура.

От Министерство на образованието дадоха извънреден брифинг, в който побързаха да обявят, че момичето имало склонност често да се събува, съблича и заголва. На днешния брифинг пък стана ясно, че резултатите от проверката, която са инициирали, ще бъдат готови на 10 октомври.

#Ана-Мария #аутизъм #прокуратура #сезира #прокурор #граждани #протест #Анна-Мария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници