Първи "Фермерски пазари фест" в София

Първи "Фермерски пазари фест" в София
Снимка: www.hrankoop.com
A A+ A++ A

Неправителствената организация „За Земята“, в партньорство със Сдружение Устойчиво общество, Хранкооп, Пазари Юг и Столична община организират първият Фермерски пазари фест в София.

Вдъхновени от успеха на Фермерските пазари в града, организаторите искат да покажат на повече граждани предимствата и удоволствието да пазаруват директно от производителите.

Посетителите на събитието ще имат възможност да се включат във вече станалите традиционни ежеседмични Фермерски пазари до пазара Иван Вазов (на 8.10.2014г., сряда) и на Римската стена (11.10.2014г., събота). Основният акцент на фестивала ще бъде в петък в парка Заимов, където освен фермери, предлагащи своята продукция ще можете да посетите десетки презентации, кулинарни работилници и демонстрации, посветени на това, което всички обичаме: чистата и вкусна храна. Хубавото настроение ще бъде гарантирано и от музикланата програма, която организаторите са подготвили.

„За нас е изключително важно да популяризираме сред хората тази форма на директни продажби, от която печелят всички: фермерите – пазар за своята продукция на справедливи цени, купувачите – качествена храна с гарантиран произход и не на последно място природата, заради по-малко химикали, използвани в земеделието и по-малко транспорт на храната ни.“, коментира Ивайло Попов от „За Земята“.

#София #фермери #продукти #пазари #храна #За Земята #Ивайло Попов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Околна среда
Последно от Околна среда

Всички новини от Околна среда »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"