Патриотичният фронт настоява за 10 приоритета

Патриотичният фронт настоява за 10 приоритета
Валери Симеонов Снимка БГНЕС
A A+ A++ A

Партриотичният фронт изпрати писмо до лидерите на партиите, които ще участват в новото Народно събрание, в което предлага предвид поканата от политическа партия ГЕРБ за започване на консултации, конкретен дневен ред.

Този дневен ред включва формулиране на 10 ключови за всяка отделна партия или коалиция приоритети в програмата за управление на следващото българско правителство.

Патриотичният фронт предлага темата да бъде обсъдена и на национална кръгла маса, в която да участват и синдикати, работодателски организации, академичните среди, медии и други авторитетни обществени представители

 Публикуваме пълния текст на писмото:

До Председателите на партии и коалиции
от 43-то НС на република България
До Главните редактори и Изпълнителните директори
на българските печатни и електронни медии

 

ОТВОРЕНО ПИСМО
от Валери Симеонов и Красимир Каракачанов
Съпредседатели на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО”

Уважаеми госпожи и господа,

Позволете ни да се обърнем към Вас, водени от чувството за отговорност пред българските граждани и важността на въпросите, които следва да бъдат решени в настоящата политическа ситуация. Резултатите от предсрочните парламентарни избори ни задължават да подходим по напълно прозрачен и прагматичен начин към процеса на водене на преговори, с цел стабилизиране на държавата чрез създаване на устойчиво програмно управление – Правителство на националното спасение.

Предвид поканата от политическа партия „ГЕРБ” за започване на консултации с останалите парламентарно представени партии и коалиции, предлагаме на вашето внимание конкретен дневен ред, който включва:

формулиране на 10 ключови приоритети  за всяка отделна партия или коалиция тези относно програмата за управление на следващото българско правителство – Правителство на националното спасение;

ЗА или ПРОТИВ програмно управление, което представлява основната конструкция за политически консенсус и е инструмент за постигане на ефективни резултати;

ЗА или ПРОТИВ участието на неполитически лица в управлението като инструмент за намаляване на политическото противопоставяне и възможност за прагматично решаване на управленски въпроси във всички сектори.

Обръщаме се към председателите на парламентарно представените партии и коалиции с призив до понеделник, 13.10.2014 г. , да публикуват позициите си по поставените въпроси в националните медии.

Заявяваме готовността си да инициираме провеждането на НАЦИОНАЛНА КРЪГЛА МАСА на два етапа:

Първи – на 19.10.2014 г., с участието на парламентарно представените политически формации, представени от своите ръководства.

Втори – с участието на синдикати, работодателски организации, академичните среди, медии и други авторитетни обществени представители, за да обсъдим и обобщим резултатите от преговорите и да зададем политическия дневен ред на правителството и на работата ни в 43-то НС на Република България.

Председатели на КП „Патриотичен фронт – НФСБ и ВМРО“
В. Симеонов
К. Каракачанов

#Патриотичния фронт #ГЕРБ #позиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"