Отложиха за трети път делото срещу Цветанов

Отложиха за трети път делото срещу Цветанов
Цветан Цветанов Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Софийският окръжен съд не успя да даде ход на делото за клевета, което съдия Мирослава Тодорова води срещу бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Това бе трето отлагане на делото.

Съдът насрочи следващото съдебно заседание за 20 октомври, когато обаче Цветанов вече ще е с депутатски имунитет и процесът ще трябва да бъде спрян, а давността за наказателно преследване за престъплението клевета ще изтече.

Съдия Мирослава Тодорова съди бившият вътрешен министър, защото  в две интервюта я обвини във връзки с организираната престъпност. На 23 януари 2012 г. Цветанов бе цитиран в заглавието на "24 часа" – "Най-големият ни критик бави дело срещу мафията" и в подзаглавие – "Дали съдия Мирослава Тодорова не обслужва организираната престъпност". На следващия ден в ефира на Би Ти Ви министърът бе попитан: "Скандал с шефката на Съюза на съдиите – вие я обвинихте, че покровителства едва ли не мафията…", на което Цветанов веднага отговори: "Абсолютно, абсолютно! Има подходи, които се прилагат в съдебната система от подобни съдии, които са всъщност в услуга не на обществото, не на хората, които плащат данъците за издръжката на тази съдебна система, а които покровителстват организираната престъпност".

#Цветан Цветанов #Цветанов #Мирослава Тодорова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Правосъдие
Последно от Правосъдие

Всички новини от Правосъдие »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"