Арестваха главния редактор на „Нюз ъв дъ Уърлд“

Арестваха главния редактор на „Нюз ъв дъ Уърлд“
Ребека Брукс и Рупърт Мърдок. Снимка: Telegraph.co.uk
A A+ A++ A

Бившият главен редактор на закрития миналата година седмичен таблоид „Нюз ъв дъ Уърлд“ Ребека Брукс е била арестувана по подозрения за заговор с цел възпрепятстване на правосъдието.

Детективи от „Скотланд ярд“ са задържали още петима души в акция по повод разследването за подслушване на хиляди британци и плащане на подкупи на полицията от името на издания на Рупърт Мърдок.

Брукс е била арестувана в дома си в Оксфордшир заедно с нейния съпруг – треньора по конни надбягвания Чарли Брукс, съобщава лондонският в. „Гардиън“, цитиран от „Дневник“.

Полицията отказва да съобщи имената на останалите задържани. Арестите са били проведени между 5 и 7 сутринта във вторник в Лондон, Оксфордшир, Хемпшир и Хертфордшир, а в момента се провеждат разпити.

Властите твърдят, че арестите на са резултат от информацията, предоставена им от специалната комисия в „Нюз Корп“, която разследва на корпоративно ниво скандала с подслушванията.

Настоящите арести са най-мащабната единична акция на лондонската полиция, откакто е започнало разследването. До момента са били задържани 23 души, като двама са били пуснати без обвинения.

Брукс също беше арестувана миналата година на 17 юли по подозрения за опит за подслушване и корупция.

В началото на декември м.г. британските власти обявиха, че финалният брой на жертвите на телефонните хакерски пробиви на изданието „Нюз ъв дъ Уърлд“ на Рупърт Мърдок са около 800 души.

Сред жертвите на хакерски атаки са известни личности, включително актьорите Хю Грант и Сиена Милър, както и помощници на британското кралско семейство.

Скандалът избухна през юли, когато станаха публични обвиненията, че Мълкер е извършил хакерски пробив в телефона на Мили Даулър, британска ученичка, чието зверско убийство разтърси Великобритания.

#Нюз ъв дъ Уърлд #главен редактор #Ребека Брукс #Рупърт Мърдок #Скотланд Ярд #Лондон #Хемпшир #Хю Грант #Сиена Милър #Великобритания

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"