Стивън Хокинг участва в новия албум на Пинк Флойд

Стивън Хокинг участва в новия албум на Пинк Флойд
Стивън Хокинг Снимка: news.idg.bg
A A+ A++ A

В интернет се появи списък с парчета от новия албум на Пинк Флойд, наречен The Endless River, както и имената на хората, които са участвали в създаването му. Под песента Talkin 'Hawkin е името на британския физик теоретик Стивън Хокинг.

Хокинг вероятно се е изявил като вокал. Той и преди това е работил с Пинк Флойд при записа на албума Division Bell, който бе представен през 1994 година. Гениалният физик има главозамайваща теория за черните дупки – екзотични космически обекти, които му печелят репутацията на един от най-известните живи учени. 

Новият албум ще бъде издаден 10 ноември. Албумът The Endless River бил вдъхновен от песни, създадени, докато групата работела върху албума The Division Bell от 1994 г.

Това ще бъде първата мащабна изява на екипа през последните 20 години. Гласът на Дейвид Гилмор може да се чуе в песента Louder Than Words и в три записа е бек вокал. Пианистът Ричард Райт, който почина през септември 2008 г., успя да участва в записването на 12 песни.

Пинк Флойд е една от най-успешните групи в историята на рока. Според Билборд от албума "Dark Side" от 1973 г. са продадени 45 милиона копия по целия свят. Това е един от най-продаваните албуми и до днес.

#Пинк Флойд #албум #запис #Стивън Хокинг

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници