Импийчмънт за Лукарски, защото казал "трик"

Импийчмънт за Лукарски, защото казал "трик"
A A+ A++ A

Активисти на Гражданския съвет на Реформаторския блок настояват за оставка на председателя на СДС Божидар Лукарски заради изказването му, че предизборната позиция на РБ за неподкрепа на Борисов била само "трик".

"И преди това беше трик за вдигане на нашия електорат, ако мога да се изразя така на шега…", цитира "24 часа" лидера на СДС за позицията, че Реформаторите няма да подкрепят правителство с министър-председател Бойко Борисов и Цветан Цветанов за вътрешен министър.

На пресконференцията след вота Лукарски се отметна от тези думи, но бе оборен със запис.

В ново изявление пред изданието той каза, че оставката му я искали единици във Фейсбук. "Те не са нито орган на СДС, нито на Реформаторския блок. Единственото, което могат да искат, е оставката на жена си вкъщи", иронизира гневните си опоненти лидерът на СДС.

И с това изказване на Божидар Лукарски вдигна на бойна нога още повече симпатизанти на реформаторите, които вече пишат за импийчмънт.

Във Фейсбук е създадена група: "Искаме Оставката на Божидар Лукарски". За час след регистрацията в нея се записаха над 230 привърженици.

Спор за преференции

Междувременно в Бургас се разрази борба за депутатско място между съперници от листата на Реформаторския блок. Лидерът на ДСБ в Бургас д-р Георги Митев внесе жалба в РИК-Бургас срещу преференциалното изчисление на гласовете за блока. Той оспорва избора на Костадин Марков от СДС за депутат в новия парламент на страната.

Според Митев в определени Секционни избирателни комисии са допуснали сериозни грешки при изчислението на преференциите. Преференциално за него са гласували 1134 избиратели. На практика той няма как да измести от първото място Костадин Марков, за който има 1621 преференции и 5133 без преференция, отиващи по право за водача на листата.

При преизчисление на гласовете обаче има сериозен шанс да пренареди втория в листата Живко Табаков.

#Лукарски #оставка #СДС #трик

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »