БСП ще подкрепи кабинет на малцинството с ГЕРБ

БСП ще подкрепи кабинет на малцинството с ГЕРБ
Мерджанов призна, че народът им е отредил ролята на опозиция. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Социалистите са готови да участват в разговори с ГЕРБ за подкрепа на кабинет на малцинството. Това стана от говорителя на червените Атанас Мерджанов, след продължилото близо 4 часа заседание на Изпълнителното бюро на БСП.

Той подчерта обаче, че левицата е готова да подкрепи единствено предложение за решаване на важни проблеми в страната.

Подхвърлените намерения за отпускане на министерства от страна на ГЕРБ според Мерджанов са несериозни и затова не може да се гледа сериозно на тях.

Социалистът разбра от журналистите, че от партията на Бойко Борисов вече са подготвили своя „отбор", а именно Цецка Цачева, Румяна Бъчварова и Менда Стоянова. Мерджанов коментира, че щом на тези преговори няма да присъства лидерът на ГЕРБ, то те явно не гледат на разговорите достатъчно сериозно и отговорно. Говорителят на БСП заподозря още, че щом Борисов ще отсъства, то или се неглижира ситуацията, или ГЕРБ крои други постановки за следващия кабинет на страната ни.

Въпреки това обаче в столетницата ясно осъзнават, че народният вот им е определил ролята на опозиция. „Резултатите от тези избори бяха достатъчно сериозна и тежка загуба и да се говори сега за управление, изглежда малко нахалничко от наша страна", отговори социалистът на въпрос дали все пак левицата би участвала в коалиция за управление.

Все пак в БСП са обсъждали и дали да не се проведе вътрешен референдум в партията за това какви да бъдат следващите им политически стъпки и дали да подкрепят управленска програма на ГЕРБ.

Изпълнителното бюро на левицата ще се събере на заседание и в петък, а по-късно ще се състои и заседание на Националния съвет на партията.

#Атанас Мерджанов #БСП #ГЕРБ #Бойко Борисов #избори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"