Цените на жилищата леко се повишават

Цените на жилищата леко се повишават
Цените на малките и средно големите жилища леко се покачват. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Цените на малките и средно големите жилища леко се покачват, сочи наблюдение на пазара. В големите градове и София, гарсониерите и боксониерите леко повишават цената си, но все още могат да се намерят такъв тип жилища на предишните по-ниски цени, които обаче са или за основен ремонт, или за смяна на дограми, което изисква допълнителен финансов ресурс, след инвестицията в жилище.

Големите апартаменти продължават да държат високи цени, от една страна заради местоположение и от друга заради инфраструктура в района, но при тях проблемът е, че по-рядко се търсят такива жилища. Освен това, при отдаването под наем на по-големи жилища има друг проблем. От една страна, жилището трябва да е много добре оборудвано и ремонтирано, защото, който може да си позволи да плаща наем за голямо жилище ще иска удобства. Ако жилището не е добре оборудвано, тогава трудно може да се отдаде под наем, защото платежоспособните наематели обикновено търсят лукс-условия.

Проблемът при малките жилища основно е, къде се намират, дали до тях има удобен транспорт и най вече метро и колко удобно е това за пътуване до възлови точки в града, като център, гара, автогара, летище. Това определя както цената при покупка, така и наемът, когато въпросното жилище е закупено за инвестиция и отдаване под наем.

#ресурс #жилище #наем #инвестиция

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"