Мартин Димитров: Партиите да дадат крачка назад!

Мартин Димитров: Партиите да дадат крачка назад!
„При Реформаторския блок, преференцията се възприема като нещо напълно нормално", смята Мартин Димитров. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„При Реформаторския блок, преференцията се възприема като нещо напълно нормално, защото хората гласуват за личности, нашите избиратели са мислещи хора. Крайно време е партиите да дадат една крачка назад и хората да решават", каза за novinite.bg Мартин Димитров от Реформаторския блок.

Благодарение на изразените преференции в изборните бюлетини бившият лидер на сините скача на второ място в листата. "Специално използвам вашата медия, да благодаря на всички хора, които ме подкрепиха в София“,  каза политикът.

Чрез мажоритарността на преференцията хората имат възможност да избират, посочи Мартин Димитров. „Това, че хората избират конкретна личност за мен е добро и е много добре възприето от колегите от Реформаторския блок. Според мен дори трябва да отидем по-нататък, да премахнем онази поправка, която защитава водача на листата - бюлетините без преференции да се броят за него. Нека хората да могат тотално да пренареждат листите. Когато мажоритарността е силно изразена, тогава ще се види кой какво е работил“, допълни Димитров.

„Поел съм ангажимента да продължа да работя по темите, към които и досега съм имал ангажименти. Такива са запазването на плоския данък, неувеличаване на данъчната осигурителната тежест и разкритията по „Южен поток“ да продължат“, посочи бившият лидер на СДС.

Той е представил отчет на хората за това, което е работил и счита, че именно това е задействало преференцията.

На въпрос за съобщените днес рокади в управлението на проекта "Южен поток" Димитров каза: „Ще поискаме парламентът да направи анкетна комисия, която да извади всички спорни и задкулисни въпроси по „Южен поток“, защото станаха много. Изборът на Димитър Гогов за шеф на „Южен поток България“ за мен е спорен. Надявам се останалите политически сили в парламента да ни подкрепят, а ако не ни подкрепят, много ще ми бъдат интересни мотивите им. Така ще ги поставим пред много важен тест".

#Мартин Димитров #СДС #преференция #Димитър Гогов #тест #хора #блок

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »