Петър Москов: Програмата идва с нови лица

Петър Москов: Програмата идва с нови лица
A A+ A++ A

Вотът на българите не дава възможност на нито една фигура да каже "Аз искам" - така водачът на Реформаторите в 24-ти избирателен район в столицата Петър Москов парира поставените от ГЕРБ условия за властта.

Преди да има министър-председател, трябва да има ясно мнозинство, посочи Москов в интервю за БНТ. С това той потвърди, че позицията на Реформаторския блок е за програмно управление.

Ще подкрепим програма, която да осигури промяна в публичните сектори, а промяната идва с нови лица, подчерта Москов.

Три фигури са важни за нас - министър-председател, вътрешен министър и министър на финансите, посочи представителят на Реформаторите.

Ще подкрепим коалиция, която вади БСП от властта и върхушката на ДПС от икономическите лостове на държавата. Това е начинът да си върнем  доверието на избирателите, добави Петър Москов.

Най-голямата опасност според него е да има ново политическо задкулисие. Управление на малцинството не е вариантът, който носи стабилност.

На въпрос за евентуална коалиция между ГЕРБ, Патриотичния фронт и Реформаторския блок коментарът му бе - изглежда разумно, но зависи зад какво застава това мнозинство.

 

#коалиция #премиер #Петър Москов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"