Най-малко 34 души убити в Сирия днес

Най-малко 34 души убити в Сирия днес
По данни на ООН над 8000 души намериха смъртта си в Сирия, където кръвопролитията продължават вече година. Снимка: Reuters
A A+ A++ A

Най-малко 34 души са убити във вторник в кървавото насилие в Сирия, включително 22-ма членове на правителствените сили за сигурност, съобщава Сирийската обсерватория по човешките права.

„Дванадесет членове на службите за сигурност, които са се насочили към град Даел за провеждане на арести, са били убити в 10.00 ч. местно време, когато автомобилът им е бил нападнат от група въоръжени дезертьори“, съобщава групата за наблюдение, цитирана от АФП и „Фокус“.

Това е втората смъртоносна атака за същия ден срещу армията. Според ООН репресиите над дисиденти в страната са отнели живота на повече от 8000 души.

В северозападната провинция Идлиб най-малко 10 сирийски военнослужещи са били убити в атака срещу военен пункт в град Маарет ал-Нуман, съобщава обсерваторията.

Осем цивилни граждани са убити в централната провинция Хомс, в това число 7 души в едноименния град и жена в Тал Калакх, в близост до ливанската граница.

Един цивилен гражданин в Идлиб е загинал, след като правителствените сили са открили огън, а друг гражданин е бил убит в гр. Доума в региона на Дамаск.

В северната провинция Алепо са загинали един цивилен и един член на правителствените сили за сигурност след ожесточени сблъсъци между армията и бунтовнически групи в град Аазаз.

#Сирия #ООН #репресии #Идлиб #Хомс #Дамаск #Алепо

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници