Мечка стръвница оглозга две телета пред стопанката им

Мечка стръвница оглозга две телета пред стопанката им
A A+ A++ A

Мечка стръвница докара страхова невроза на жена от смолянското село Турян, след като нападна и оглозга пред очите й две телета.

За случая разказва пред "Смолян прес" съпругът на 47-годишната Незифе Хохтева - Карамфил Хохтев.

52-годишният животновъд през лятото отглежда 20 овце и 10 крави в Турян. Съпругата му през седмицата работи в цех за обувки в Мадан и идва да му помага през почивните дни. 

Преди няколко дни на входа до табелата на селото обаче Незифе станала свидетел на страховита картина. Докато прибирала около 19.30 часа част от стадото от паша, изневиделица изскочила мечка и нападнала двете телета пред очите й.

„Жена ми беше сама с кравите на 200 метра от обора, аз бях в другия край и прибирах останалите животни. Мечката е изскочила на 50 метра от жена ми. Директно е заръфала едното теле, отхапала му беше задните бутове, а от другото беше разкъсала с ноктите дясната плешка. Жената се е уплашила и хукнала да бяга“, разказва Карамфил Хохтев.

Жителите на Турян, което е на 13 км от Смолян, са в тревога, защото и тази събота, в деня за размисъл, са получили вест от звяра. На първия си излет за сезона ловците открили останки от оглозган кон, който стопанинът му Минчо Симеонов издирвал в продължение на месец.

„От коня е останал само синджирът и няколко кокала. Мечката е опасна и яка, след като напада кон, ще нападне отново“, убеден е Карамфил Хохтев.

По думите му следите от мечката сочат, че е около 160 кг.

"От екоинспекцията описаха щетите, но сега не знам дали ще се оправи жената, много й се влоши здравето, след като видя мечката отблизо“, тюхка се съпругът.

Източник: Смолян прес

#Турян #село #Смолянско #стръвница #мечка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници