Радан Кънев отхвърли Борисов за премиер, други от ГЕРБ - може

Радан Кънев отхвърли Борисов за премиер, други от ГЕРБ  - може
Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

В сутрешния блок на Нова телевизия реформаторът Радан Кънев отрече вече да са провели разговори с ГЕРБ, но спомена за слухове, че Бойко Борисов и червения лидер Михаил Миков са разговаряли преди седмици.

Той подчерта, че Реформаторският блок за удвоили своите резултати спрямо евроизборите през май, което според него се дължи на ясната им платформа. "Ние я тествахме социологически, тествахме я с хората. Трябва да сме наясно, че когато благодарим на хората, това не е лицемерие", добави още той.

"Гласът на гражданите е дълбоко, драстично недоверие за политиците, шамар за големите партии", категоричен бе Кънев и припомни, че във всеки момент Борисов е в обещание към българите.

"Аз съм в обещание към избирателите, че няма да подкрепя правителство, в което Борисов в премиер", отстоява позицията си Радан Кънев. На въпрос кое име ще подкрепят Реформаторите, Кънев отговори, че не са в позиция да предлагат премиери и е твърде вероятно ГЕРБ да не излъчат Борисов като свое предложение за министър-председател. "ГЕРБ е пълен с успешни политици и на национално, и на местно ниво", измъкна се от въпроса Кънев.

"Възможността на излезем от кризата минава през кратък мандат, политически изпълнима програма, отговорни лица, които да изнесат тази програма до 2016 година", заяви още реформаторът.

Лидерът на Патриотичния фронт Валери Симеонов, който също бе в студиото на Нова телевизия в понеделник, не отрече възможността да се коалират с Реформаторите, стига да се обединят около една платформа. 

#избори #Михаил Миков #БСП #Бойко Борисов #ГЕРБ #реформаторски блок #Радан Кънев #Реформаторите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »