Реформаторите няма да поставят ултиматуми

Реформаторите няма да поставят ултиматуми
За да има успешна управляваща коалиция е необходима не толкова идейна близост, колкото - ясна програма. Снимкао: БГНЕС
A A+ A++ A

“Ултиматуми няма да поставяме, защото сме национално отговорни политици”, обясни Божидар Лукарски от Реформаторския блок. “Успехът за нас е и отговорност. Ние казахме, че няма да участваме в правителство, подкрепяно от ДПС и ще спазим обещанието си”, посочи лидерът на ДСБ, Радан Кънев, по време на пресконференция в Международния пресцентър в НДК. Реформаторите отчетоха и по-голяма подкрепа от големите градове.

“Очакваме много от гласовете от чужбина да са за нас, така резултатът ни ще се повиши”, заяви Лукарски.
“Ние имаме програма и заради нея ни подкрепиха хората, защото имаме приоритети, а това не е извиване на ръце на ГЕРБ, защото имаме последователна и ясна позиция”, заяви Меглена Кунева от блока. Тя посочи, че са пристрастни към три типа реформи в държавата, сред които и актуализация бюджета, като допълни, че нямат нищо против строежа на магистрали, но поиска да се обърне внимание и на обществените поръчки.

Кунева заяви, че ако има споразумение, то ще бъде писмено и публично.
Според Радан Кънев, този парламент е доста изненадващ за политиците. “Идеална коалиция не може да съществува в рамките на бъдещия парламент”, каза още Кънев и добави, че не е необходима идейна близост, а – ясна програма за спешни реформи, което може да доведе до успешна коалиция.

 

#Радан Кънев #Меглена Кунева #Божидар Лукарски #ДСБ #коалиция #Реформаторите

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"