ЦИК глобява сайтове и телевизии заради класации

ЦИК глобява сайтове и телевизии заради класации
ЦИК налага глоби за прогнозни резултати в медиите.
A A+ A++ A

Централната избирателна комисия се самосезира и започна служебна проверка на интернет сайтове за нарушение на забраната за оповестяване на прогнозни резултати преди приключване на изборния ден.

До 10 часа в ЦИК са постъпили 29 жалби и сигнали. Повечето са за нарушаване на забраната за предизборна агитация в изборния ден. Осем от сигналите са срещу две национални телевизии. Други 4 сигнала са срещу интернет сайтове, публикували прогнозни резултати под формата на класации.

Заради тези данни ЦИК реши да се самосезира и да направи служебна проверка на всички сайтове. Комисията вече гласува и решение за налагане на глоба на два сайта.

Сред по-сериозните сигнали до момента е невъзможността на студенти от УНСС да упражнят правото си на глас, тъй като университета е събрал студентските им книжки за заверка. Заради този сигнал ЦИК излезе с изрично съобщение на сайта си до всички висши учебни заведения. В него комисията настоява университетите да създадат незабавна организация за връщане на студентските книжки.

#ЦИК #глоби #избори #УНСС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Избори 2019
Последно от Избори 2019

Всички новини от Избори 2019 »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"