Избори „три в едно“ в Сърбия на 6 май

Избори „три в едно“ в Сърбия на 6 май
Основни опоненти на „проевропейския“ лагер на Борис Тадич (на снимката) ще бъдат „проруските“ националисти. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Изборите за президент, парламент и местна власт в Сърбия, които ще бъдат първите редовни след падането на режима на Слободан Милошевич през октомври 2000 г., ще се проведат на 6 май, съобщи президентът Борис Тадич.

В последните години много страни от балканския регион решиха да проведат избори за местни и централни органи на управление в един ден, но за първи път Сърбия ще проведе избори „три в едно“. Официалната причина според властите е да се спестят пари в условията на криза, съобщават Сръбската държавна телевизия и БГНЕС.

Повече от 7 милиона избиратели ще гласуват за 250-те депутати в еднокамарния парламент на Сърбия.

Съгласно сръбската конституция изборите трябва да бъдат обявени официално от председателката на сръбския парламент Славица Джукич-Деянович и от председателя на регионалния парламент във Войводина Шандор Егереши.

Основни опоненти на парламентарните избори, според интерпретацията на „Франс прес“, ще бъдат „проевропейският“ лагер на Борис Тадич и „проруските“ националисти.

#Парламент #президент #избори #Борис Тадич #Сърбия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Външна политика
Последно от Външна политика

Всички новини от Външна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"