Пхенян и Сеул подновиха преговорите

Пхенян и Сеул подновиха преговорите
Двете Кореи подновиха преговорите. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Преговорите между Пхенян и Сеул се подновяват, след изненадваща среща на севернокорейска делегация в Южна Корея. Двете държави се договориха да подновят разговорите на високо равнище прекъснати през февруари.

Според медиите в Южна Корея преговорите ще започнат в края на октомври или в началото на ноември. Споразумението беше постигнато след изненадваща визита на високопоставени лидери от Пхенян за церемонията по закриване на Азиатските игри.

Сред гостите бяха двама от най-близките съветници на президента Ким Чен-ун. В същото време спекулациите, свързани със севернокорейския лидер, не спират. Информациите варират от това, че е тежко болен до твърдението, че е загубил своето влияние и фактически не управлява страната.

В края на септември южнокорейски медии съобщиха, че Ким Чен Ун е претърпял операция на двата глезена. Интервенцията е била извършена в една от болниците в Пхенян в средата на септември и той продължава да е там.

При посещението си в Южна Корея високопоставен севернокорейски представител е съобщил, че няма проблеми със здравословното състояние на Ким Чен-ун, пише АФП.

Севернокорейският лидер не се е появявал на публично място почти от един месец, като дори е пропуснал да участва в сесията на парламента на 25 септември.

#Корея #Сеул #Пхенян #Ким Чен-ун #Южна Корея

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »