Нов зловещ епизод с екзекуция от „Ислямска държава”

Нов зловещ епизод с екзекуция от „Ислямска държава”
A A+ A++ A

"Ислямска държава" разпространи нов видеозапис, показващ екзекуцията на британския заложник Алан Хенинг, след като преди десетина заплаши, че и той ще бъде обезглавен

Информацията е на американския център за наблюдение на ислямистките сайтове (SITE Intelligence Group).

Видеото е с продължителност 1 минута и 11 секунди и е наречен "Още едно послание към Америка и нейните съюзници". Показва британския хуманитарен работник, който се представя. Хенинг казва, че "заради решението на нашия парламент да атакува "Ислямската държава" аз като член на британското общество сега ще платя цената за това решение".

В записа е представен още един американски заложник - 26-годишният Питър Касиг от Индианаполис.

Междувременно, говорителката на Съвета за национална сигурност на САЩ Кейтлин Хейдън потвърди, че американецът Питър Касиг е заложник на "Ислямската държава". На записа Касиг е коленичил до маскирания палач, който обезглавява Алан Хенинг и казва, че Касиг ще бъде следващият убит.

Касиг е бивш рейнджър от американската армия, казаха пред медиите неговите родители. Те уточняват, че синът им заминал за Близкия изток, за да помага на бежанци от войната. Той работел за хуманитарната организация SERA, когато бил отвлечен на 1 октомври 2013 г. на път за Дейр аз Зур в Източна Сирия. Приел исляма и името Абдул-Рахман, и от бивши заложници те чули, че вярата му носела голяма утеха в пленничеството.

Американските журналисти Джеймс Фоули и Стивън Сотлоф бяха екзекутирани от екстремистите в групировката "Ислямска държава", както и британският хуманитарен работник Дейвид Хейнс.

#Ислямска дължава #заложник #британски #екзекуция #запис

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници