Бакалов: Хората в цеха не са имали никакъв шанс

Бакалов: Хората в цеха не са имали никакъв шанс
ицензът на фирмата е отнеман два пъти - през 2007 и 2010 година, но след обжалване в съда е възобновен. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Виждал съм много взривове, но такъв не съм виждал. Мисля, че хората в цеха не са имали никакъв шанс”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” вътрешният министър Йордан Бакалов.

По думите му единственото, което е спасило близкото село от взривната вълна е било преградно съоръжение, което насочило взрива нагоре.

Той обяви, че разследването започва от днес. Има четири екипа на мястото на експлозията, които ще събират веществени доказателства, като всичко е под ръководството на главния прокурор и окръжния прокурор на Видин.

По повод появилата се информация, че в завода се е работело с метален чук, в противовес на безопасните условия на труд при работа с взривоопасни материали Бакалов коментира, че няма как с железен чук да се разглобяват мините и добави, че на този етап не разполагат с такава информация.

Бакалов обяви, че при проверка на завода от Служба КОС,  направена на 11 септември тази година е констатирано количество от 11 280 мини, които са се държали неправилно в котелно помещение.

Следващата констатация е, че съхраняваните количествата са много повече, отколкото трябва да бъдат, а разстоянията между палетата, на които се държат тези мини, е по-малко от допустимото.

Лицензът на фирмата е отнеман два пъти -  през 2007 и 2010 година, но след обжалване в съда е възобновен.

#Йордан Бакалов #цех #шанс #хора #взрив #Горни Лом

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници