Amazon купува Yap

Amazon купува Yap
A A+ A++ A

По всичко личи, че и Amazon се подготвя за включване на пазара на софтуер за разпознаване на реч. Според информация, която са открили от сайта The Atlantic, компанията Dion Acquisition Sub е купила Yap. Интересното е, че купувачът има адрес в централата на Amazon, а иначе Yap предлага услуга за превръщане на съобщения от гласова поща в текст. Освен това притежава сериозно портфолио от патенти, свързани с разпознаването на реч. Както знаем, Siri предизвика фурор сред потребителите на iOS, но в същото време остави и доста хора разочаровани по отношение на нещата, които все още не може да прави, така че за момента някой конкурент, който работи достатъчно бързо, може да се опита да предложи и по-добър вариант.

Това, изглежда, ще е следващата тенденция не само при мобилните устройства, но и при други устройства от потребителската електроника. От години и Microsoft работи в посока на естествения потребителски интерфейс и вече видяхме първите резултати при Kinect и Windows Phone, а според слуховете и Google се кани да подобри технологията за гласово разпознаване, вградена в Android.

http://www.theatlantic.com/technology/archive/2011/11/i-see-your-siri-and-raise-you-a-yap-amazon-quietly-snaps-up-speech-recognition-startup/248165/

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Технологии
Последно от Технологии

Всички новини от Технологии »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"