"И днес оцелях", казвал след работа един от изчезналите работници

"И днес оцелях", казвал след работа един от изчезналите работници
A A+ A++ A

Всеки ден като се връщаше от работа, казваше "И днес оцелях" - това разказаха пред репортери роднините на 44-годишен мъж, който се води "в неизвестност" след вчерашната експлозия в барутната фабрика  край село Горни Лом. Канел се да напусне, но все отлагал.

По описанието, дадено от двете родственици, мъжът е бил зает с ръчно обезвреждане на мините. Съпругата и сестрата на мъжа сега са край кордоните на 4 км от мястото на трагедията. В дома им е идвала полиция да го търси, но двете жени не разполагат с никаква информация какво се е случило с техния близък.

Според съпругата мъжът е бил на смяна от 14.30 до 22.30 ч. В завода се е работело на три смени. В завода е имало цели семейства, които са били на работа по време на взрива. 

За инцидента в завода първа е разбрала сестрата. Опитали се да се свържат по телефона, но връзката не е била добра.

"Безвремието ни убива, защото никой нищо не ни казва. Надяваме се да не би, но ни държат в неведение и това е още по-тежко", признаха жените. Готвят се за най-лошата вест.

До този момент техният близък не е ставал свидетел на тежки инциденти, но е казвал, че условията на труд са лоши и работата им не е обезопасена в необходимата степен. От недоимък обаче бил принуден да работи в завода. Последната му заплата е била 250 лв.

В цеха е имало и работници на по 25-26 години по думите на двете жени. "Виновни винаги има, но къде са виновните и защо винаги се измъкват от законите", пита едната.  След като са правени предписания и актове, цехът би трябвало да бъде затворен, а не хората да продължават да работят при такива рискови условия, убедена е тя.

Източник: БГНЕС

#Горни Лом #взрив #фабрика

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »