Идентифицираха загиналия при пожара в Бургас

Идентифицираха загиналия при пожара в Бургас
Загиналият в „Меден рудник“ тази сутрин е И.Ч., 24 г. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

24-годишен мъж е загинал при пожара в бургаския квартал „Меден рудник“, 20 души от съседните постройки са били евакуирани, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Бургас.

Огънят е потушен окончателно около 8.30 ч., като при извършения първоначален оглед е открит трупът на 24-годишния И.Ч. от Бургас, предаде агенция „Фокус“.

По първоначални данни същият е загинал вероятно от задушаване, тъй като се намирал в помещение без прозорци. От пожара са изпепелени къщата с обща площ около 60 кв.м, както и незаконно построени в близост постройки с площ от около 300 кв.м. Изгорял е и 35 кв.м покрив на съседна сграда.

Бургаските огнеборци са евакуирали над 20 души, живеещи в близост до мястото на инцидента, като не са допуснали пламъците да се разпространят, както и да обгазят повече хора.

Своевременно към мястото на инцидента са се отправили четири противопожарни автомобила с 14 огнеборци от бургаската пожарна. На място е констатирано, че обстановката е усложнена, което наложило повикването на допълнителна помощ от един противопожарен автомобил с четирима огнеборци към „Лукойл–Нефтохим“ – Бургас, един автомобил с вода на група „Спасителна дейност“ – Бургас, и две водоноски от фирма „Титан“.

В момента на мястото на инцидента се намира оперативно-следствена група, която се опитва да уточни огнището на запалване и причината за възникване на пожара.

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"