Москва призова за "рестарт" в отношенията с Вашингтон

Москва призова за "рестарт" в отношенията с Вашингтон
"Русия няма желание да продължи войната на санкциите", заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Москва призова за нов "рестарт" в отношенията с Вашингтон, заявявайки, че ситуацията в Украйна, довела до западни санкции срещу Русия, се подобрява благодарение на мирната инициатива на Кремъл, предаде Ройтерс.

Вашингтон и Брюксел обвиняват Москва в подкрепа на проруския бунт в Източна Украйна и й наложиха санкции, които бяха неколкократно затягани след анексирането на Крим.

Конфликтът доведе отношенията между Москва и Запада до най-ниската точка след края на Студената война. Президентът на САЩ Барак Обама обяви миналата седмица, че санкциите може да бъдат отменени, ако Русия поеме по пътя на мира и дипломацията.

В телевизионно интервю днес руският външен министър Сергей Лавров заяви, че е време да се повтори "рестартът" - дума, използвана по-рано от Вашингтон да опише политиката на размразяване на руско-американските отношения.

"Русия няма желание да продължи войната на санкциите", заяви руският министър на външните работи Сергей Лавров в интервю за руския Пети телевизионен канал.

"Няма да продължим да налагаме санкции само, за да дразним някого, както се случва с нашите партньори, когато те приемат по отношение на нас принудителни мерки", обяви министърът.

"Ние сме заинтересовани от нормализиране на отношенията, но не ние ги разрушаваме", коментира Лавров, който обвини Вашингтон, че прилага двойни стандарти в борбата с тероризма.

#Москва #призова #отношения #Вашингтон

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"