„Яху“ съди „Фейсбук“ за кражба на патенти

„Яху“ съди „Фейсбук“ за кражба на патенти
„Яху“ (Yahoo) подаде съдебен иск срещу „Фейсбук“ (Facebook) заради нарушения при десет патента. Снимка: arabiangazette.com
A A+ A++ A

„Яху“ (Yahoo) подаде съдебен иск срещу „Фейсбук“ (Facebook) заради нарушения при десет патента.

Претенциите си „Яху“ предяви за пръв път през февруари - броени месеци преди излизането на „Фейсбук“ на борсата, предаде БГНЕС.

Тогава „Яху“ заплаши, че ще даде „Фейсбук“ под съд, ако управата на социалната мрежа не се съгласи доброволно на изплащане на компенсация.

Искът е заведен в окръжния съд в Сан Хосе, Калифорния. „Яху“ обвинява „Фейсбук“ в нарушения на редица патенти, свързани с технологиите на онлайн рекламата, защитата на лични данни и пр.

Един от патентите, присъден на „Яху“ през 2010 г., например описва метод за социално общуване на базата на виртуална платформа.

Засега от „Фейсбук“ не са излезли с коментар относно заведения съдебен иск. Според специалистите обаче обвиненията на „Яху“ трудно могат да бъдат доказани.

Обръщането към съда е по-скоро опит за изкопчване на по-голяма компенсация, на каквато „Фейсбук“ вероятно ще се съгласи чрез извънсъдебно споразумение.

#съд #„Фейсбук“

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници