Хилари Клинтън потресена от убийствата в Афганистан

Хилари Клинтън потресена от убийствата в Афганистан
Държавният секретар Хилари Клинтън обяви, че е „потресена и натъжена от убийствата на невинни афганистански селяни“ от американски войник през уикенда. Снимка: ЕПА/БГНЕС
A A+ A++ A

Държавният секретар Хилари Клинтън обяви, че е „потресена и натъжена от убийствата на невинни афганистански селяни“ от американски войник през уикенда.

„Това не сме ние. САЩ се ангажират да търсят отговорност на виновниците“, подчерта Клинтън в рамките на разговорите на ООН за кризата в Сирия, предаде БГНЕС, позовавайки се на АФП.

„Нападението е страшно и отвратително. Не мога дори да си представя какво въздействие ще има то върху семействата, засегнати от атаката и загубата на деца“, каза Клинтън.

„Този ужасен инцидент не променя твърдия ни ангажимент да защитаваме афганистанския народ и да правим всичко по силите си за изграждането на силен и стабилен Афганистан. Признаваме, че инцидентите като този са необясними и със сигурност повдигат много въпроси. Но се надявам, че всеки в страната и по света разбира, че САЩ са ангажирани да движат Афганистан към стабилна, сигурна, процъфтяваща и демократична държава“, каза държавният секретар.

#Хилари Клинтън #Клинтън #държавен секретар на САЩ #Афганистан

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »