50 загинали от терористичен акт в Китай

50 загинали от терористичен акт в Китай
A A+ A++ A

Най-малко 50 души загинаха, а 54 бяха ранени при взривовете в неделя в редица малки населени места в окръг Бугур в Синцзян-Уйгурския автономен район в Китай, съобщи АП по информация от местни медии.

Известната до момента информация бе за две жертви и много пострадали.

От местните власти сега става известно, че сред загиналите има 4 полицаи, 6 минувачи и 40 атентатори самоубийци, които задействаха взривни устройства на един от пазарите за хранителни стоки, в две полицейски управления и в магазин.

Част от нападателите са загинали при експлозиите, а останалите са ликвидирани от полицията. Арестувани са двама терористи. Ръководителят на атаката е загинал при взривовете.

През последните шест месеца в Китай бяха извършени няколко големи терористични атаки. Властите в Синцзян-Уйгурския автономен район въведоха режим на антитерористична операция до юни 2015 г., в рамките на която до сега специалните служби на Китай са елиминирали повече от 30 терористични групи.

Синцзян е най-нестабилният регион на Китай. На територията на автономната област, според китайските власти, действа екстремистката организация „Източен Туркестан“, която Пекин подозира във връзки с международни терористични организации, по-специално с „Ал-Кайда“.

#Китай #взривове #жертви

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »