Желанието на Борисов да се коалира с Кунева било стратегически ход

Желанието на Борисов да се коалира с Кунева било стратегически ход
Относно посочените от Бойко Борисов предпочитани партньори за евентуална бъдеща коалиция, сред които бе и „България на гражданите“, Меглена Кунева смята, че премиерът цели да затрудни избирателите. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Относно посочените от Бойко Борисов предпочитани партньори за евентуална бъдеща коалиция, сред които бе и „България на гражданите“, Меглена Кунева смята, че премиерът цели да затрудни избирателите.

„Посочвайки свои предпочитани партньори, той ще се опитва по този начин да поставя в трудна ситуация избирателите, защото ще размие границата между тях. Това едва ли ще помогне на хората точно да разграничат кой какво мисли и за какво отговаря. За мен основната отправна точка е за какво отговаря ГЕРБ в момента“, каза Кунева пред БНР.

Тя подчерта, че въпросът за съставяне на коалиция никога не трябва да е механичен.

„Защо днес премиерът не направи коалиция с Яне Янев и „Синята коалиция“ открито. Няма нищо по-лошо от скритите и нечестивите коалиции – от това трябва да се пазим всички, защото никак не е в интерес не само политиците да не си вярват един на друг, но и хората тотално да се разочароват, че политиката е само политически картел“, категорична бе тя.

„Нечестно е спрямо Стефан Константинов сега като жертвен агнец да се натовари с всички грехове и да се пусне в политическата пустиня“, смята Кунева по въпроса с намерението на премиера да освободи здравния министър, „ако не влезе в час“.

„Тези, които са му дали доверието, носят отговорност. Ако те са решили, че нямат вътре в себе си достатъчно сили и трябва да вземат човек отвън – експерт, това също е тежко политическо решение“, посочи Кунева.

#министър на здравеопазването на България #Стефан Константинов #избиратели #„България на гражданите“ #Кунева #Меглена Кунева #премиер на България #Борисов #Бойко Борисов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »