ФБР узна кой е палачът на американските заложници

ФБР узна кой е палачът на американските заложници
ФБР вече знае кой е екзекутирал американците. Снимка: ЕПА/ БГНЕС
A A+ A++ A

Палачът, екзекутирал двамата американски заложници, вече е идентифициран от ФБР. Има информация за повече от десетина американци, които се бият за групировката „Ислямска държава“, съобщи директорът на ФБР.

Той добави, че терористът вече е идентифициран, но отказа да съобщи самоличността и националността му. Съединените щати нанесоха въздушни удари срещу рафинерии в Сирия, контролирани от ислямистите. От тях джихадистите печелели на черния пазар по 2 милиона долара дневно.

„Все още оценяваме резултатите на тези удари, но вярваме, че сме постигнали целите си в района на Алепо. Със сигурност са поразени обекти на ислямистите, използвани от тях“, заяви говорителят на Пентагона адмирал Джон Кърби.

Още две държави вероятно ще се включат в ударите срещу групировката в Сирия - Великобритания и Франция. Париж вече затегна мерките за сигурност на обществените места и в метрото заради заплахата от ислямистите.

Междувременно властите в САЩ наредиха евакуация на дипломати от посолството си в Йемен, предаде „Гардиън“. Допълва се, че мярката е временна, с цел опазване сигурността им предвид обстановката в страната. Вероятно посолството няма да бъде затворено и част от служителите ще продължат работа.

Отделно са предупредени американските граждани да избягват пътувания до Йемен.

Лидерът на шиитската въстаническа групировка „Ал Хуси" Абд ал Малик ал Хути обяви за превземането на столицата на Йемен - Сана.

#Йемен #Сирия #САЩ #ислямска държава #екзекуция #ФБР #джихадисти

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"