И Първанов скочи срещу поскъпването на тока

И Първанов скочи срещу поскъпването на тока
„Категорично възразявам срещу опитите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за увеличаване цената на тока“, заяви Георги Първанов. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

„Категорично възразявам срещу опитите на Държавната комисия за енергийно и водно регулиране за увеличаване цената на тока“, заяви лидерът на АБВ Георги Първанов.

„Този състав на комисията е крайно политизиран, той е морално нелегитимен, за да вземе такова решение десет дни преди изборите”, смята Първанов.

По думите му в новия парламент АБВ ще предложи публичен дебат и анкетна комисия, която да разследва злоупотребите, до какво водят партийните назначения в този сектор, както и източването на българската енергетика. Според него, проектите за „АЕЦ Белене” и „Южен поток” са важни, защото гарантират енергийна сигурност на страната ни за десетилетия напред.

„Икономиката на страната няма да бъде на равнището, на което е в момента, защото за развитието на страната е необходимо да градим нов тип икономика, не само основана на износ на суровини и работа на ишлеме“, смята Първанов. Той каза още, че тези енергийни проекти са нужни на нацията, защото ще осигурят нови работни места – „АЕЦ Белене” може да осигури до 35 хил. работни места, а „Южен поток” – до 10 хил.

#Георги Първанов #АБВ #„Южен поток”

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »